До новин

«Інтерпайп» має намір ліквідувати Нікопольський південнотрубний завод

13 травня, 2017
Ліквідація
«Інтерпайп» має намір ліквідувати Нікопольський південнотрубний завод

Акціонери ПАТ «Нікопольський південнотрубний завод» (НПТЗ) мають намір розглянути питання про ліквідацію компанії на найближчих загальних зборах.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «Інтерфакс-Україна».

Як повідомляється в офіційній інформації НПТЗ, це питання внесено до порядку денного річних загальних зборів акціонерів, призначеного на 19 травня 2017 року.

Питання про припинення діяльності товариства шляхом його ліквідації та призначення ліквідаційної комісії внесено акціонером, що мають онад 5% акцій ПАТ «НПТЗ».

До реструктуризації НПТЗ було монопольним підприємством в Україні із випуску геологорозвідувальних, насосно-компресорних і катаних труб для котлів високого тиску.

З третього кварталу 2000 року ПАТ працює в рамках реструктуризованого підприємства. Зокрема, за участю корпорації «Інтерпайп» (Дніпро) створено ЗАТ «Ніко-Тьюб», за участю ВКП «ЮВІС» - «Нікопольський завод іржотривких труб» («Сентравіс»), за участю НВЦ «Трубосталь» - «Труболит», за участю ВКП «Стальпром» - «Ютіст».

На сьогодні НПТЗ продукцію не виробляє, оскільки всі виробничі потужності зараховані до статутних капіталів, створених унаслідок реструктуризації АТ. Основний вид діяльності - здача в оренду приміщень та обладнання, які йому належать.

На початку лютого 2007 року компанія «Інтерпайп» придбала на конкурсі 96,67% акцій НПТЗ за 352,614 млн грн. За даними Нацдепозитарію України (НДУ) на перший квартал 2016 року, у власності «Транспортно-інвестиційні технології» перебувало 96,6893% акцій НПТЗ.

Пізніше три кіпрські компанії, афілійовані з «Інтерпайпом», придбали по 19,3% акцій ПАТ «НПТЗ» у ТОВ «Транспортно-інвестиційні технології». Унаслідок цього частка ТОВ «Транспортно-інвестиційні технології» скоротилася з 96,689302% статутного капіталу до 38,675721%.

«Інтерпайп» належить українському бізнесмену Віктору Пінчуку.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Fitch підтвердило переддефолтний рейтинг «Інтерпайпа».

Коментарі
Додати коментар