До новин

Рада ввела мораторій на банкрутство «Чорноморнафтогазу»

19 травня, 2017
Банкрутство підприємств
Рада ввела мораторій на банкрутство «Чорноморнафтогазу»

Верховна Рада ухвалила закон, яким до 1 січня 2019 року встановлюється мораторій на стягнення заборгованості з компанії «Чорноморнафтогаз».

За відповідне рішення проголосували 233 народних депутатів, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Проект закону покликаний стабілізувати діяльність товариства у зв'язку з тимчасовою окупацією території України. Згідно з документом, також підлягають зняттю накладені раніше арешти на рухоме майно «Чорноморнафтогазу».

Проектом пропонується установити, що спеціальні дозволи на користування надрами, надані товариству на ділянки, розташовані на тимчасово окупованій території, строк дії яких закінчився в період тимчасової окупації, вважаються такими, що продовжили строк своєї дії на період тимчасової окупації.

Нагадаємо, у першому читанні даний проект закону був ухвалений ще 21 березня.

Як відомо, у березні 2014 року внаслідок анексії Криму Російською Федерацією «Чорноморнафтогаз» втратив доступ до виробничих потужностей та газових родовищ на півострові та шельфі.

На даний час товариство зареєстровано у Києві, вживає заходи щодо налагодження господарської діяльності, займається відновленням втрачених документів та формуванням доказової бази для міжнародних судів проти Російської Федерації.

Збитки, завдані «Чорноморнафтогазу» анексією АР Крим, заявлені у позові Міністерства юстиції України до Російської Федерації щодо визнання незаконною окупації Криму та компенсації збитків, завданих цією окупацією.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, борг «Чорноморнафтогазу» перед державою перевищив 23 млн.

Коментарі
Додати коментар