До новин

Ярославський хоче купити збиткову «дочку» російського банку

22 травня, 2017
Продаж
Ярославський хоче купити збиткову «дочку» російського банку

Власник групи DCH Олександр Ярославський претендує на придбання Промінвестбанку, української «дочки» російського ВЕБ.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на російський «Комерсант».

У четвер відбулося засідання наглядової ради ВЕБ, де, зокрема, обговорювався продаж українського Промінвестбанку, розповіли два джерела в держкорпорації.

«Наглядова рада була проінформована про кандидатів на покупку української «дочки» ВЕБа», - повідомив один зі співрозмовників.

«Крім вже відомої пропозиції від групи інвесторів, девелопера Павла Фукса і народного депутата України Максима Микитася, був названий і інший кандидат - власник групи DCH український олігарх Олександр Ярославський», - розповіло інше джерело.

За інформацією співрозмовників, Ярославський зробив пропозицію ВЕБу про покупку Промінвестбанку тиждень тому.

Глава ВЕБа Сергій Горьков, коментуючи за підсумками наглядової ради продаж Промінвестбанку, не став називати кандидатів.

«Зараз відповідь за НБУ, будемо чекати», - сказав він.

Ярославський підтвердив, що направив ВЕБу пропозицію про придбання Промінвестбанку, не розкривши деталі.

«Я давно цікавлюся придбанням банківських активів. Зокрема, я вів переговори зі Сбербанком про покупку його української «дочки», підписав угоду про наміри, провів due diligence. Однак продавець в результаті відмовився від угоди», - повідомив бізнесмен.

Після цього, за словами Ярославського, він почав розглядати інші банківські активи в Україні для інвестицій і зупинився на Промінвестбанку.

Він уточнив, що ще не подавав заявку на покупку Промінвестбанку в НБУ, оскільки поки немає згоди продавця на угоду.

Ярославський висловив при цьому надію, що проблем з узгодженням в Нацбанку не виникне, оскільки він «добре відомий в банківських колах з успішною боку». У НБУ не прокоментували дану інформацію.

Раніше повідомлялося, що у придбанні Промінвестбанку зацікавлені троє інвесторів - бізнесмени Нурусулім Аркалаєв та Сергій Тронь, екс-голова СБУ Валерій Хорошковський та угорський банківський холдинг ОТП.

Промінвестбанк є одним з найбільших банків України. Станом на 1 січня 2017 року його активи становили 34 млрд грн. Банк заснований у 1992 році.

Його найбільшим акціонером на 30 червня 2016 року залишався російський державний «Внєшекономбанк» (РФ, 99,7%), який придбав «Промінвестбанк» наприкінці 2008 року.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Промінвестбанк у першому кварталі 2017 року отримав 170 млн гривень збитку.

Коментарі
Додати коментар