До новин

Арештований голова проблемної «Енергомережі» хоче приватизувати «Центренерго»

31 травня, 2017
Резонансні справи
Арештований голова проблемної «Енергомережі» хоче приватизувати «Центренерго»

Голова компанії «Енергомережа» Дмитро Крючков, що знаходиться в розшуку Інтерполу, заявив про плани компанії брати участь у приватизації державного ПАТ «Центренерго».

Про це Крючков заявив в інтерв'ю виданню «Українські новини», повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Він також запевнив, що непричетний до скуповування боргів енергогенеруючої компанії.

«Так, я маю відношення до скуповування кредиторської заборгованості ПАТ «Центренерго». Нас цікавить не банкрутство компанії, а участь в приватизації, можливо - в партнерстві з іншими учасниками. Іншим великим конкурсним кредитором ПАТ «Центренерго» є ТОВ «ДТЕК Ровенькиантрацит», - сказав Крючков.

Очільник-втікач також підтвердив, що підконтрольним йому підприємствам належить більшість в комітеті кредиторів «Центренерго».

«Зовсім недавно рішенням комітету кредиторів, в якому моїм підприємствам належить більшість, було прийнято рішення про перехід ПАТ «Центренерго» в процедуру санації», - зазначив Крючков.

Голова «Енергомережі» також заявив про плани брати участь у майбутній приватизації обленерго і ПАТ «Центренерго».

«Безумовно, плануємо. Питання наскільки прозоро і відкрито, як декларується перед зовнішніми донорами України, буде забезпечена процедура приватизації, в т.ч. ціноутворення», - заявив Крючков.

Нагадаємо, суд заочно заарештував колишнього голову правління ПрАТ «Холдингова компанія «Енергомережа» і екс-нардепа Дмитра Крючкова.

На початку липня 2016 року НАБУ оголосило Крючкова в розшук.

За інформацією НАБУ, Крючков з 17 травня 2016 року змінив своє місце проживання, усталений спосіб життя й номери телефонів і переховується від правоохоронних органів. За даними НАБУ Крючков з того моменту перебував на території Росії, Словаччини, Австрії й Монако. На початку 2017 року Інтерпол оголосив його в міжнародний розшук.

Національне антикорупційне бюро підозрює Крючкова в розкраданні коштів «Запоріжжяобленерго» і ряду промислових підприємств Запорізької області під час підписання договорів про поступку права вимоги боргу, що дозволяють «Енергомережі» стягувати на свою користь із промпідприємств заборгованість за поставлену електроенергію.

Як відомо, на початку січня 2016 року детективи НАБУ розпочали розслідування у справі щодо привласнення майна «Запоріжжяобленерго» в особливо великих розмірах.

За даними ЗМІ, міноритарними акціонерами «Запоріжжяобленерго» є групи, близькі до Костянтина Григоришина, Ігоря Коломойського та братів Григорія та Ігоря Суркісів.

Головою правління ПрАТ «Енергомережа» є Дмитро Крючков, якого учасники ринку неофіційно пов’язують з віце-президентом УЄФА Григорієм Суркісом, представники якого входили до керівних органів компанії «Енергомережі». Також давні зв’язки з Суркісом має і Дмитро Фірташ, який кілька років спонсорував «Динамо» (Київ).

За даними нардепа від БПП Сергія Лещенка, призначення в енергокомпаніях, якими управляють Суркіси та Крючкови, лобіює нардеп від ББП Ігор Кононенко, давній бізнес-партнер Петра Порошенка.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, скандальній компанії «Енергомережа» загрожує банкрутство.

Коментарі
Додати коментар