До новин

Суд надав доступ до висновків аудиторів Приватбанку

14 червня, 2017
Резонансні справи
Суд надав доступ до висновків аудиторів Приватбанку

Печерський районний суд відкрив тимчасовий доступ до документів EY, що стосуються аудиторської перевірки Приватбанку в 2016 році

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на Liga.net.

В рамках кримінального провадження про інсайдерське кредитуванні в Приватбанку суд надав тимчасовий доступ до речей і документів аудитора EY, які становлять банківську таємницю і стосуються Приватбанку.

Інформація про це міститься в рішенні Печерського районного суду Києва у справі N757 / 29437/17-к від 31 травня.

Зокрема, суд дозволив провести виїмку «Звіту про статус проведення аналізу фінансово-господарської діяльності банку» та додатків до нього.

Суд нагадує, що в минулому році EY провів аналіз фінансово-господарської діяльності Приватбанку.

15 травня Генпрокуратура звернулася із запитом до аудиторської компанії про надання копій відповідних документів. Проте 18 травня EY повідомив, що звіт, про який йдеться в запиті ГПУ, містить відомості, що становлять банківську таємницю і його не може бути надано.

У 2015-2016 роках Приватбанк видав понад $1 млрд 28-ми харківським компаніям, які контролювалися особами, пов'язаними з Ігорем Коломойським. На $185 млн з цієї суми не було застав, виявив журналіст Грехем Стек на OCCRP.

До цього повідомлялося, що перед націоналізацією з Приватбанку вивели 110 млрд грн за допомогою фірм, які існують тільки на папері.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Коломойський намагається розірвати договір поруки з НБУ по боргах Приватбанку.

Коментарі
Додати коментар