До новин

Мін’юст шляхом конкурсу визначить представника України у складі арбітражних груп

16 червня, 2017
Законодавство
Мін’юст шляхом конкурсу визначить представника України у складі арбітражних груп

Міністерство юстиції оголосило про проведення відкритого конкурсу з добору кандидата на призначення представником України до складу арбітражних груп.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу міністерства.

«Міністерство юстиції оголошує проведення додаткового конкурсу з добору одного кандидата на призначення представником України до складу арбітражних груп. Конкурс проводиться згідно з вимогами Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 2 грудня 2015 року  № 995 та наказу Міністерства юстиції України від 25 травня 2016 року № 1494/5 «Про добір кандидатів на призначення представниками України до складу арбітражних груп у рамках процедури розгляду спорів, визначеної статтями 306 і 307 Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським Співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони», - пояснили у відомстві.

Мін’юст приймає документи від осіб, які бажають взяти участь в конкурсі, та їх попередній розгляд на відповідність установленим вимогам.  Пізніше з кандидатами проведуть співбесіди, за результатами яких відбудеться відбір кандидата.

До участі у Конкурсі запрошуються особи, які відповідають вимогам, що визначені порядком проведення конкурсу з добору кандидатів на призначення представниками України до складу арбітражних груп у рамках процедури розгляду спорів, визначеної статтями 306 і 307 Угоди про асоціацію, затвердженим наказом Міністерства юстиції України від 25 травня 2016 року № 1494/5.

Кандидатом на призначення представником України до складу арбітражних груп може бути громадянин України, який:

- має повну вища освіта за спеціальностями «право», «міжнародне право» або «міжнародні економічні відносини», має спеціальні знання у сфері права та/або міжнародної торгівлі, стаж роботи та/або досвід наукової, викладацької діяльності  не менше ніж 10 років у відповідній сфері;

- має ґрунтовні знання положень Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, права Європейського Союзу, правил проведення процедури примирення, посередництва та арбітражу;

- вільне володіє англійською мовою (обов’язково) та іншими офіційними мовами Європейського Союзу (бажано).

«Прийом та попередній розгляд заяв та документів, необхідних для участі у конкурсі, здійснюється управлінням представництва інтересів держави в закордонних юрисдикційних органах департаменту з питань судової роботи та банкрутства Міністерства юстиції з 13 по 29 червня 2017 року включно», - уточнили у прес-службі.

Засідання конкурсної комісії з метою прийняття рішення про допуск учасників конкурсу до співбесіди, а також затвердження графіку проведення індивідуальних співбесід з кандидатами відбудеться 4 липня 2017 року (без виклику учасників Конкурсу). Про прийняте рішення кожний учасник Конкурсу буде повідомлений в установленому порядку.  

Проведення співбесід та відбір кандидата відбудеться 6 липня 2017 року за адресою: Київ, провулок Рильский, 10. Точну дату та час співбесіди з кожним учасником Конкурсу буде повідомлено окремо. Співбесіда буде проводитися українською та англійською мовами.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Мін’юст видав свідоцтва 33 арбітражним керуючим.

Коментарі
Додати коментар