До новин

Частка «поганих» кредитів у банківських портфелях сягнула 57% - НБУ

21 червня, 2017
Борги
Частка «поганих» кредитів у банківських портфелях сягнула 57% - НБУ

На сьогоднішній день частка «поганих» кредитів у банківських портфелях становить 57%, і самим банкам буде складно впоратись з цією проблемою.

Про це під час прес-брифінгу «Звіт про фінансову стабільність» розповіла заступник голови Нацбанку Катерина Рожкова, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «Укрінформ».

Як повідомляється, наразі в НБУ працюють над врегулюванням цієї проблеми, залучивши до цього МВФ, Світовий банк та Мінфін.

Вона підкреслила, що для того, аби запобігти в майбутньому подібним проблемам, звичайно, необхідне прийняття низки законопроектів.

«В першу чергу це законопроекти, що стосуються підвищення довіри між банками та їх клієнтами, що посилює права кредиторів з точки зору оформлення застави, контролю та інше. Також це законопроект про банкрутство, який вирівнює всіх кредиторів у правах, якщо підприємство оголошує про банкрутство», - зазначила Рожкова.

Вона додала, що не менш важливим є й законопроект щодо реструктуризації іпотечних кредитів.

«На сьогодні ми бачимо, що іпотека, особливо в регіонах, починає відновлюватись, і це дуже позитивно. Але маючи заборону на стягнення заставного майна, дуже важко розвивати цей напрямок. Тому цей законопроект дуже важливий для нас», - наголосила Рожкова.

Коментарі
Додати коментар