До новин

Позичальники «Михайлівського» погодились на реструктуризацію

23 червня, 2017
Борги
Позичальники «Михайлівського» погодились на реструктуризацію

Фонд гарантування вкладів фізосіб зазначає, що позичальники банку «Михайлівський» відгукнулися на запропоновані умови реструктуризації.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу Фонду.

Як свідчить статистика, з моменту запровадження умов реструктуризації за більш ніж 42,5 тис. кредитних договорів була здійснена оплата, що є підтвердженням акцептування позичальниками умов реструктуризації. Майже чотири тисячі позичальників протягом квітня-травня поточного року повністю виконали свої зобов’язання перед банком. Інформація про це передана до бюро кредитних історій для відображення у кредитних історіях таких позичальників.

Наразі триває період, протягом якого фізичні особи-позичальники банку можуть приєднатися до умов договору про реструктуризацію, тобто акцептувати публічну пропозицію банку.

Умови зазначеної реструктуризації були визначені виконавчою дирекцією Фонду гарантування вкладів фізичних (рішення №840 від 02.03.2017) після поновлення законних прав ПАТ «Банк Михайлівський» як кредитора за раніше відступленими кредитними договорами.

«Протягом травня надходження до банків, що ліквідуються, склали 662,8 млн грн.Умови реструктуризації є більш прийнятними для позичальників, тому що не стягується плата за обслуговування рахунку, комісія, страхові платежі тощо. Завдяки цьому сукупна вартість кредиту при реструктуризації суттєво знижена та становить від 36% до 60% річних (за простроченою заборгованістю),  у той час як за стандартних умов така плата сягала 85-95%,  а в окремих випадках і 220% річних. Ми вдячні всім позичальникам, які виконують свої зобов’язання за кредитними договорами перед «Банком Михайлівський». Отримані кошти будуть спрямовані на задоволення вимог кредиторів банку», - наголосили у ФГВФО.

Акцептувати умови реструктуризації можна до 19 липня 2017 року.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, НБУ оскаржить скасування ліквідації банку «Михайлівський».

Коментарі
Додати коментар