До новин

Податковий борг «Укрнафти» сягнув 13 мільярдів

26 червня, 2017
Борги
Податковий борг «Укрнафти» сягнув 13 мільярдів

Податковий борг «Укрнафти» зростає і вже досягнув 12,9 мільярда гривень.

Про це розповів голова офісу великих платників податків ДФС Євген Бамбізов, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на ЕП.

«Станом на 22 червня податковий борг «Укрнафти» становив 12,9 млрд грн», - сказав він.

За його словами, в тому числі по Офісу ВПП борг з податку на прибуток становив 1,5 млрд грн, ПДВ – 0,4 млрд грн.

«Левова частка – це заборгованість по рентних платежах. Її сума - 11 млрд грн», - повідомив Бамбізов.

«Податковий кодекс передбачає, що рентні платежі сплачуються за місцем видобутку, тому заборгованість по ренті обліковується головними управліннями ДФС у областях, де «Укрнафта» знаходиться як платник за неосновним місцем обліку», - пояснив він.

За його словами, всі дії Офісу великих платників податків щодо стягнення боргу блокуються «Укрнафтою» та оскаржуються у судовому порядку.

«Так, рішенням Вищого адміністративного суду України та Верховного Суду, податкову вимогу та рішення про опис майна, виставлену Офісом ВПП ДФС, залишено в силі.

Проте «Укрнафта» скасовала в судовому порядку усі акти опису на загальну суму 11,2 млрд грн та зобов’язала Офіс ВПП описати природний газ у кількості 2 061 805,134 тис.куб.м.

«Мова йде про газ, видобутий підприємством у 2006 році, та вже спожитий населенням протягом 2006-2008 років», - уточнив Бамбізов.

За його словами, ухвалами ВСУ від 7 та 18 квітня цього року задоволено клопотання Офісу ВПП та «Укртрансгазу» відповідно, і зупинено виконання ухвал суду, якими зобов’язано описати природний газ «Укрнафти», видобутий у 2006 році.

Коментарі
Додати коментар