До новин

EY підтверджує, що Приватбанк видав безліч «поганих» кредитів

27 червня, 2017
Борги
EY підтверджує, що Приватбанк видав безліч «поганих» кредитів

Незалежний аудитор Ernst & Young підтвердив низьку якість кредитного портфеля Приватбанку.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «Українські новини».

Згідно фінансової звітності установи за станом на 31 грудня 2016 року, підтвердженої аудиторами EY, у 2016 році резерв на знецінення кредитів юридичним особам збільшився на 155.9 млрд гривень.

Більш того, аудитори визначили потребу у формуванні додаткового резерву ще на 10 млрд грн, що внаслідок призвело до від'ємного значення балансового капіталу ПАТ КБ «Приватбанк» у 882 млн гривень станом на кінець 2016 року.

Аудитор не підтвердив фінансові результати та грошові потоки банку через те, що не зміг отримати достатні аудиторські докази щодо періоду, в якому відбулося знецінення кредитів та авансів клієнтам. Такий висновок свідчить про те, що фінансові проблеми в ПАТ КБ «Приватбанк» почалися задовго до 2016 року.

Нагадаємо, у квітні Національний банк України оцінював необхідність додаткової докапіталізації Приватбанку у 30 млрд гривень. 21 грудня Приватбанк офіційно перейшов у державну власність. Міністерство фінансів і Національний банк оцінили потребу капіталу Приватбанку у 148 млрд гривень.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Кабмін розкрив умови докапіталізації Приватбанку.

Коментарі
Додати коментар