До новин

Приватні виконавці вийдуть на ринок протягом місяця

30 червня, 2017
Законодавство
Приватні виконавці вийдуть на ринок протягом місяця

Приватні виконавці можуть почати роботу і вийти на ринок протягом місяця, прогнозує заступник міністра юстиції Сергій Шкляр.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на Finance.ua.

«Найближчим часом ми видамо їм свідоцтва, потім ми повинні переконатися в тому, що вони застрахували свою відповідальність, що у них є офіси, що вони відповідають вимогам, встановленим Мін’юстом. Після цього вносимо інформацію про них до реєстру приватних виконавців, і вони зможуть працювати. Це буде найближчим часом, я думаю, що пару тижнів – місяць», – сказав він на прес-конференції.

Шкляр уточнив, що в даний час навчання завершили вже 630 приватних виконавців. Наступний потік почне навчання восени.

При цьому чиновник підкреслив, що Мін’юст прогнозував більший попит на цю спеціальність.

Заступник міністра прогнозує, що передбачена законодавством Асоціація приватних виконавців буде створена до кінця поточного року або на початку 2018 року.

«У законі передбачено створення асоціації приватних виконавців з обов’язковим членством, яка буде поступово переймати від Мін’юсту кваліфікаційні, дисциплінарні та низку інших функцій. Зволікати зі створенням асоціації ми не будемо. Почнемо в цьому році, можливо, в цьому році і закінчимо або на початку наступного року», – запевнив він.

Також він додав, що всі приватні виконавці вже можуть починати «рекламувати свої послуги». На його думку вони будуть забезпечені роботою, позаяк в даний час державна виконавча служба перевантажена роботою.

«Думаю, багато стягувачів будуть зацікавлені звертатися безпосередньо до приватних виконавців, а насамперед, я думаю, це будуть банки і великі приватні компанії», – сказав він.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Мін’юст видав свідоцтва приватних виконавців 18 особам.

Коментарі
Додати коментар