До новин

СЕТАМ та реєстри Мін’юсту достатньо захищені від кібератак

30 червня, 2017
Резонансні справи
СЕТАМ та реєстри Мін’юсту достатньо захищені від кібератак

Система електронних торгів арештований майном та державні реєстри, адміністратором яких є Міністерством юстиції, мають достатній рівень захисту проти втручань ззовні.

Про це йшлося під час прес-конференції «СЕТАМ та Державна виконавча служба: підсумки роботи, протидія корупції та кіберзлочинності», повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу держпідприємства.

«Незважаючи на вірусну атаку на державні структури, державні та приватні підприємства, робота СЕТАМ ні в якому разі не постраждала. Хоча ми змушені були перенести торги через збої у деяких банках. Через ці збої особи, які прагнули взяти участь у сьогоднішніх торгах, не змогли сплатити гарантійний внесок, тому сьогоднішні торги були перенесені на наступний тиждень”, - зазначив генеральний директор ДП «СЕТАМ» Віктор Вишньов.

Він також зауважив, що останнім часом у пресі з’явилися публікації, які стосуються хакерської атаки, яка була здійснена на СЕТАМ на початку року.

«Це також була спроба втрутитися в систему, яка завершилася невдачею для кіберзлочинців. Наші спеціалісти миттєво зафіксували спроби злому та повідомили про це департамент кіберполіції МВС. Було проведено низку обшуків, тривають слідчі дії. Ми сподіваємося, що вже найближчим часом особи, які пов’язані з намаганням втрутитися в роботу СЕТАМ понесуть покарання», - сказав керівник ДП.

За його словами, що робота з удосконалення системи захисту системи електронних торгів не припиняється.

За словами заступника Міністра юстиції Сергія Шкляра, вірус, який лютував останніми днями, не влинув на роботу реєстрів Міністерства юстиції. Всі вони працюють у штатному режимі, що говорить про високий рівень захисту баз даних Мін’юсту.

Водночас він наголосив, що часто резонансні виконавчі провадження можуть використовуватися опонентами, учасниками виконавчого провадження чи іншими силами для створення негативної думки про роботу ДВС.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, СЕТАМ впроваджує в торгах найновішу в Україні технологію
Коментарі
Додати коментар