До новин

За ліквідатором заводу «Океан» стежать і погрожують розправою

07 липня, 2017
Резонансні справи
За ліквідатором заводу «Океан» стежать і погрожують розправою

Ліквідатору ПАТ НСЗ «Океан» Ірині Сербін погрожували фізичною розправою в приміщенні Печерського суду.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація з посиланням на Inshe.tv.

Інцидент стався 29 червня 2017 року в приміщенні за адресою провулок Хрестовій, 4, і описаний в клопотанні про забезпечення безпеки свідка, тобто особі, яка бере участь у кримінальному судочинстві, поданому в Генеральну прокуратуру адвокатом Ірини Сербін, радником ЮФ Ario Владиславом Грищенком.

29 червня, о 17-00 під головуванням судді Литвинової І.В., відбулося чергове засідання по розгляду клопотання потерпілого в кримінальному провадженні ТОВ ТД «Аннона» про арешт рухомого і нерухомого майна ПАТ НСЗ «Океан» і передачу його на зберігання з урахуванням обмежень по використанню цього майна, передбачених рішенням слідчого судді Печерського районного суду Києва Білоцерківця О.А. від 9 вересня 2016 року.

Арбітражний керуючий Ірина Сербін як єдиний законний представник власника майна - ПАТ НСЗ «Океан», а також її представник адвокат Владислав Грищенко взяли участь в цьому засіданні і зайняли активну правову позицію з відстоювання інтересів «Океану». Це було обумовлено тим, що, не дивлячись на заборону використання будь-якого майна ПАТ НСЗ «Океан», посадові особи ТОВ «Океан-судноремонт» Шумило Л., Морозов М. та інші - організували на території заводу «Океан» незаконну портову діяльність.

На це саме судове засідання в якості вільних слухачів прибули Ігнатов І., Шумило Л., Жарикова О. і ще троє невідомих.

«Під час перерви в засіданні, скориставшись відсутністю в залі судді, Ігнатов І., Шумило Л. та інші висловили на адресу арбітражного керуючого Ірини Сербін погрози фізичною розправою в зв'язку з її активною правовою позицією, яка заважає їм реалізовувати свої злочинні справи», - зазначаено в клопотанні.

«Та обставина, що все згадане відбулося прямо в приміщенні суду, під час перерви в судовому засіданні, свідчить про особливий цинізм і впевненість зазначених осіб в безкарності їх дій, а також про реальність їх намірів будь-яким способом вплинути на арбітражного керуючого Ірину Сербін як єдиного законного представника ПАТ НСЗ «Океан» і усунути її від виконання законних обов'язків і захисту інтересів ПАТ», - наголосив Владислав Грищенко.

Крім цього, погрози фізичною розправою надходили Ірині Сербін і раніше. Зокрема, в травні-червні 2017 року на мобільний телефон Сербін дзвонили невідомі, і представляючись, що діють в інтересах Шумило, Ігнатова і інших, вимагали від Сербін припинити захист прав і інтересів ПАТ НСЗ «Океан». При цьому, Сербін неодноразово помічала, що за нею стежать невідомі особи на автомобілях, відстежуючи її переміщення по Києву, Миколаєву і іншим містам.

Загрози і стеження за Сербін активізувалися після того, як 23 березня 2017 року представник арбітражного керуючого Владислав Грищенко подав у ГПУ заяву про вчинення кримінальних злочинів Ігнатовим І., Морозовим М., Шумило Л., Жарикова О., які шляхом підробки та надання суду фальсифікованих документів, здійснили замах на заволодіння майном ПАТ НСЗ «Океан». Кримінальне провадження за цим фактом зареєстровано і розслідується слідчими ГПУ. Причому довести свій злочинний намір до кінця перерахована група осіб не змогла саме через активну позицію арбітражної керуючої Сербін щодо захисту майна заводу «Океан».

Перераховані факти (системні неодноразові погрози по телефону, приховане спостереження, безпосередні висловлювання погроз розправою в залі суду), на думку Грищенка, свідчать про реальну загрозу життю та здоров'ю арбітражного керуючого Ірини Сербін. Що і послужило підставою звернутися до ГПУ з проханням забезпечити Сербін безпеку шляхом надання особистої охорони співробітниками Національної поліції.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, ГПУ затримала судна, що незаконно зайшли до порту банкрутуючого заводу «Океан».

Коментарі
Додати коментар