До новин

Приватбанк втік від неплатоспроможності – кредитний рейтинг досяг найвищої точки

07 липня, 2017
Санація
Приватбанк втік від неплатоспроможності – кредитний рейтинг досяг найвищої точки

ПАТ КБ «Приватбанк», що наприкінці минулого року був визнаний неплатоспроможним, тепер підтвердив найвищий кредитний національний рейтинг uaАA.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «Економічну правду».

Рейтинговий комітет РА «Стандарт-Рейтинг» повідомив про оновлення ПАТ КБ «Приватбанк» довгострокового кредитного рейтингу на рівні uaАА. Банк з рейтингом uaAA характеризується дуже високою кредитоспроможністю порівняно з іншими українськими банками.

Короткостроковий кредитний рейтинг ПАТ КБ «Приватбанк» за національною шкалою агентства підтверджено на рівні uaK1. Рейтинг депозитів Приватбанку підтверджено на найвищому рівні – ua.1.

Як зазначається в повідомленні «Стандарт-Рейтинг», рішення про оновлення рейтингів Приватбанк ухвалено відповідно до результатів аналізу підсумків роботи банку.

На думку «Стандарт-Рейтинг», ПАТ КБ «Приватбанк» добре забезпечений ліквідністю, має високий рівень зовнішньої підтримки від акціонера в особі держави, його діяльність у першому кварталі 2017 року була, за попередніми даними, прибутковою, менеджмент банку досяг значного зниження процентних витрат і перевищення процентних доходів над витратами.

Нагадаємо, 21 грудня 2016 року Приватбанк офіційно перейшов у державну власність. Міністерство фінансів та Національний банк оцінили потребу капіталу Приватбанку в 148 млрд гривень.

Після рішення уряду про націоналізацію Приватбанку Нацбанк визнав фінустанову неплатоспроможною. Мінфін докапіталізував банк на 116,8 млрд гривень, з яких на 9,8 млрд гривень - у 2017 році.

В рамках оздоровлення Приватбанку НБУ монетизував облігації внутрішньої державної позики, випущені Мінфіном для капіталізації банку, на суму 25,8 млрд гривень.

В січні 2017 року НБУ додатково монетизував ОВДП для Приватбанку на 1,4 млрд гривень.

У червні 2017 року Національний банк вніс на розгляд Кабінету Міністрів пропозицію здійснити докапіталізацію Приватбанку в розмірі 38,5 млрд гривень.

На підставі цієї пропозиції Кабінет Міністрів прийняв відповідне рішення про додаткову докапіталізацію.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Рада НБУ визнала контроль за Приватбанком недостатнім.

Коментарі
Додати коментар