До новин

Дії ГПУ можуть призвести до мільярдних збитків - голова «Укргазвидобування»

11 липня, 2017
Збитки
Дії ГПУ можуть призвести до мільярдних збитків - голова «Укргазвидобування»

Обшуки та вилучення документів з боку ГПУ може злякати іноземних підрядників та призведе до значних збитків.

Про це повідомляє голова компанії «Укргазвидобування» Олег Прохоренко на своїй сторінці у Facebook, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

«Захід ГПУ і вилучення документів ставить під загрозу зриву програму ГРП (гідравлічний розрив пластів - ред.). Іноземні підрядники не будуть працювати в умовах, коли за роботу їх ще звинувачує наше ГПУ», - заявив Прохоренко.

«Якщо ми не встигнемо до кінця року видобути 200 млн м3 газу через блокування ГПУ - це додаткові витрати для закупівлі імпортованого газу Нафтогазом до 1,3 млрд грн (!!!). Це втрата для держбюджету до 281 млн грн незаплаченої ренти. Хтось в ГПУ візьме відповідальність за втрати для України 1,5 млрд грн?», - написав він.

7 липня стало відомо про обшуки СБУ та ГПУ в компанії «Укргазвидобування».

ГПУ звинувачує службових осіб УГВ у змові зі службовими особами іноземних компаній та завищенні вартості робіт з гідророзриву пластів, що призвело до «заволодіння державними коштами в особливо великих розмірах».

Нагадаємо, на початку лютого співробітники СБУ і ГПУ вже проводили обшуки в офісах «Укргазвидобування», які знаходяться в Києві і Полтаві. Обшуки в УГВ також проводилися в середині квітня.

Коментарі
Додати коментар