До новин

До ГПУ звернулись з вимогою порушити справу проти керівництва Дельта Банку

08 травня, 2015
Резонансні справи
До ГПУ звернулись з вимогою порушити справу проти керівництва Дельта Банку

Центр протидії корупції і комітет Верховної Ради по боротьбі з корупцією звернулись до Генеральної прокуратури України з вимогою порушити кримінальне провадження проти керівництва збанкрутілого дельта Банку.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі Центру.

«Команда «Центру протидії корупції» добивається кримінальної відповідальності керівництва Дельта Банку за фінансове шахрайство, привласнення майна та доведення банку до банкрутства. Адже незважаючи на пікети, мітинги та проплачені статті в ЗМІ – факти говорять про те, що керівництво банку свідомо довело банк до банкрутства, заробивши на цьому мільярди та вививши їх за кордон, а тепер намагається перекласти весь фінансовий тягар відповідальності на державу, а отже нас з вами – платників податків», - йдеться у повідомленні спільноти y Facebook.

За словами активістів, задля цього вони разом з головою парламентського комітету по боротьбі з корупцією Єгором Соболєвим звернулися до Генеральної прокуратури України із вимогою відкрити кримінальне провадження проти керівництва банку.

«Зокрема ми надали докази про порушення щонайменше 3 статей Кримінального кодексу України, а саме ст. 222 КК України (шахрайство з фінансовими ресурсами), ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна, або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ст. 219 КК України (доведення до банкрутства)», - повідомляють в організації.

Там нагадали, що Дельта Банк був 4-м за розміром банком в Україні і питання його націоналізації на сьогодні це щонайменше 16,7 млрд гривень з державного бюджету.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Верховний суд Білорусі розгляне банкрутство Дельта Банку.

Коментарі
Додати коментар