До новин

За перший квартал "Нафтогаз" отримав 21,9 млрд грн збитку

08 травня, 2015
Збитки
За перший квартал "Нафтогаз" отримав 21,9 млрд грн збитку

За результатами І кварталу 2015 року "Нафтогаз" отримав чистий збиток у розмірі 21,9 млрд грн (в І кварталі 2014 року - 27,2 млрд грн).

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «Економічну правду».

Згідно із фінансовою звітністю компанії, основними факторами, що обумовили формування такого фінансового результату, стали 18,7 млрд грн чистих збитків від курсових різниць, які компанія понесла через девальвацію гривні.

Як зазначається, заборгованість "Нафтогазу" в іноземній валюті на початок 2015 року становила близько 2,5 млрд доларів. Курс гривні до долару змінився з 15,77 грн/долар на початку року до 23,44 грн/долар в березні 2015 року, що призвело до відповідного збільшення заборгованості компанії в гривневому еквіваленті.

Також 1,4 млрд грн збитків утворились через несанкціонований відбір газу в зоні АТО.

Крім того, 10,5 млрд грн - збитки від реалізації природного газу населенню (для приготування їжі та опалення, в т.ч. через теплопостачальні підприємства) за регульованими цінами, які в 6-7 разів нижчі за закупівельну ціну імпортованого газу.

"Від інших видів діяльності "Нафтогаз" отримав 10,9 млрд грн прибутку (реалізація газу промисловим споживачам, надання послуг з транзиту, тощо)", - йдеться у повідомленні.

Крім того, компанія понесла інші витрати на суму 2,2 млрд грн (фінансові витрати, адміністративні витрати, нарахування забезпечень під судові справи, тощо).

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Ощадбанк відстрочив погашення кредитів «Нафтогазу» до 10 червня.

Коментарі
Додати коментар