До новин

Майно та акції Чорноморського суднобудівного заводу заарештовано за рішенням суду

14 липня, 2017
Резонансні справи
Майно та акції Чорноморського суднобудівного заводу заарештовано за рішенням суду

Печерський районний суд Києва заарештував більше 99% акцій Чорноморського суднобудівного заводу. Суднобудівний завод перебуває у стадії банкрутства з 2014 року

Про це повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко з посиланням на відповідні ухвали суду від 21 червня, передає «Інтерфакс».

Луценко пояснив, що управління Генпрокуратури з розслідування злочинів, скоєних злочинними організаціями, проводить досудове розслідування за фактом зловживання службовим становищем посадовими особами Фонду держмайна України, Міністерства промислової політики і Херсонського суднобудівного заводу при внесенні в 2011 році змін до п. 11.6 договору купівлі-продажу акцій ДАХК «Чорноморський суднобудівний завод», що призвело до зменшення обсягу інвестиційних зобов'язань на суму понад 500 млн грн і спричинило збитки державі.

Зазначимо, Чорноморський і Херсонський суднобудівні заводи входять до складу створеного в 2009 році суднобудівного субхолдингу Smart Maritime Group (SMG) «Смарт-холдингу», що належить Вадиму Новинському.

У «Смарт-Холдингу» озвучену генпрокурором інформацію ніяк не коментують.

«Ми вивчаємо цю інформацію і будемо готові надати коментар пізніше», – відповів на запит агентства прес-секретар «Смарт-Холдингу» Євген Загорулько.

Слід зазначити, Чорноморський суднобудівний завод перебуває у стадії банкрутства з 2014 року. Ініціатором банкрутства виступило ПрАТ «Балаклавське рудоуправління» з міста Севастополь, яке, як і ЧСЗ, належить Новинському.

У липні 2016 року Госпсуд Херсонської області визнав банкрутом також Херсонський суднобудівний завод та розпочав ліквідаційну процедуру.

Коментарі
Додати коментар