До новин

У президента схвалили ініціативи Мінюсту щодо реформування виконавчої служби

08 травня, 2015
Законодавство
У президента схвалили ініціативи Мінюсту щодо реформування виконавчої служби

Рада з питань судової реформи при Президентові України підтримала ініціативи Міністерства юстиції, спрямовані на реформування системи примусового виконання судових рішень.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі міністерства.

Як повідомив заступник міністра юстиції Сергій Шкляр, у ході засідання члени ради схвалили низку законопроектів, які розроблялися за участю Міністерства юстиції: «Про державну виконавчу службу і приватних виконавців», «Про виконавче провадження», а також «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України у зв’язку із вдосконаленням процедури примусового виконання рішень судів та інших органів (посадових осіб)».

«Ухвалення цих документів забезпечить впровадження змішаної системи примусового виконання рішень державними та приватними виконавцями, реформує процедури примусового виконання рішень судів та інших органів, автоматизує процес виконання рішень завдяки новій електронній системі виконавчого провадження», - зазначив він.

Разом з тим, за словами Шкляра, ці документи передбачають створення відкритого Реєстру боржників, який дасть змогу оперативно інформувати представників бізнес-середовища про платоспроможність контрагентів та запобігти відчуженню майна боржниками.

Крім того, підкреслюють у Мінюсті, запропоновані ним ініціативи забезпечать встановлення чітких та максимально коротких строків прийняття рішень та вчинення виконавчих дій виконавцями, усунуть формальні підстави для відмови у прийнятті виконавчих документів до виконання та створять умови для реалізації земельних ділянок у виконавчому провадженні.

Водночас, буде ліквідовано дискреційні повноваження виконавців та посилено відповідальність боржника.

Коментарі
Додати коментар