До новин

Мінфін тягне з розробкою стратегії держбанків - комітет ВР

17 липня, 2017
Законодавство
Мінфін тягне з розробкою стратегії держбанків - комітет ВР

Підготовка стратегії розвитку держбанків відкладається, хоча Мінфін обіцяв винести її на Кабмін ще у травні.

Про це розповів народний депутат, глава парламентського комітету з питань фінансової політики та банківської діяльності Сергій Рибалка, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

«Мінфін тільки зараз вирішив взятися за підготовку Стратегії розвитку державних банків, яку обіцяли нам надати до середини травня цього року», - заявив він.

«І тільки в цю п'ятницю планують домовитися з іноземною компанією, яка повинна підготувати цей документ. Отримати його хочуть через 8 тижнів», - зазначив Рибалка.

Ще в лютому міністр фінансів Олександр Данилюк казав, що до розробки стратегії держбанків залучать зовнішніх консультантів. У березні в Мінфіні обіцяли її винести на Кабмін в травні.

«За словами представника Мінфіну, які він озвучив під час сьогоднішньої наради в комітеті по ситуації в Приватбанку, можна зробити висновок, що вони навіть не починали підготовку цього вкрай важливого документа», - сказав Рибалка.

Приватбанк зараз вибирає компанію, яка йому напише бізнес-стратегію. Міністерство фінансів підтримало ініціативу наглядової ради Приватбанку, який прийняв рішення про доцільність залучення міжнародно-визнаної фірми до розробки своєї бізнес-стратегії (ринкової стратегії).

Зазначимо, що Міністерство фінансів вже опублікувало ухвалену Кабміном Стратегію управління державними фінансами на 2017-2021 роки на своєму сайті.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, державному Приватбанку підкинули додаткові 22,5 мільярда гривень.

Коментарі
Додати коментар