До новин

Ліквідація Приватбанку обійшлася б державі в 90 млрд грн - Рожкова

18 липня, 2017
Ліквідація
Ліквідація Приватбанку обійшлася б державі в 90 млрд грн - Рожкова

У разі ліквідації Приватбанку держбюджет втратив би 90 млрд гривень.

Про це в інтерв'ю Liga.net розповіла заступник голови Національного банку України Катерина Рожкова, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

За її словами, на момент націоналізації в Приватбанку було зосереджено близько 90 млрд гривень строкових вкладів, які, у разі ліквідації банку, довелося б у короткий термін виплачувати. «Суму розрахувати досить складно. Якщо ми говоримо про прямі витрати бюджету, то в банку на момент націоналізації було близько 90 млрд гривень строкових вкладів, які необхідно було б компенсувати населенню», - розповіла Рожкова.

Крім того, у банку знаходилися кошти малого і середнього бізнесу, який в разі ліквідації фінустанови втратив би всі свої кошти. Рожкова пояснила, що банкрутство Приватбанку призвело б до зупинки величезної кількості рахунків, оскільки 50% транзакцій в країні проходило через цей банк.

Також, за словами заступника голови НБУ, виплата вкладів в короткий термін призвела б до неминучої емісії, що, в свою чергу, негативно вплинуло б на курс, інфляцію, фінансову стабільність, а значить, постраждали б інші банки й економіка в цілому.

Нагадаємо, докапіталізація Приватбанку коштувала державі 7% ВВП. Приватбанк був націоналізований 16 грудня 2016 року.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Приватбанку підкинули додаткові 22,5 мільярда.

Коментарі
Додати коментар