До новин

Банк UniCredit продав проблемні кредити на суму 17,7 млрд євро

18 липня, 2017
Продаж
Банк UniCredit продав проблемні кредити на суму 17,7 млрд євро

Найбільший банк Італії UniCredit SpA повідомив про закриття операції з продажу портфеля проблемних кредитів загальним обсягом 17,7 млрд євро.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація з посиланням РБК-Україна.

«Токсичні» кредити продані інвесткомпаніям Pacific Investment Management Co. (PIMCO) та Fortress Investment Group LLC. Ціна кредитів склала близько 20 євроцентів за євро.

Як пояснюють у банку, така угода дозволить підвищити показник достатності капіталу першого рівня приблизно на 0,1 процентного пункту.

Всього в портфелі італійських банків знаходяться «погані» кредити на суму близько 200 млрд євро.

Нагадаємо, в грудні 2016 року італійський банк UniCredit оголосив про намір продати велику керуючу компанію Pioneer за 3,87 млрд євро. Раніше компанія виставила на продаж частку в польському Bank Pekao. У жовтні 2016 ABH Holdings S. A., Альфа-Груп і UniCredit завершили операцію з обміну активами.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Європейська служба банківського нагляду (EBA) провела стрес-тести серед 51 банку країн Євросоюзу, крім банків Португалії та Греції. За результатами перевірки, найгірші результати показали італійські Unicredit та Monte dei Paschi di Siena, австрійський Raiffeisen-Landesbanken-Holding, та іспанський Banco Popular.

Коментарі
Додати коментар