До новин

За шантаж і погрози колекторів пропонують позбавляти волі на 7 років

19 липня, 2017
Законодавство
За шантаж і погрози колекторів пропонують позбавляти волі на 7 років

У парламенті зареєстрований законопроект №6417 «Про особливості здійснення професійної діяльності з врегулювання простроченої заборгованості», яким пропонується штрафувати колекторів за погрози, або карати позбавленням волі до 7 років.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація з посиланням на видання «Юридична практика».

Законопроектом пропонується карати колекторів за погрози штрафом від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 8500 грн до 17 000 грн), або обмеженням волі на строк до 1 року, або позбавленням волі на той самий строк з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Крім того, в разі застосування насильства по відношенню до боржника, членів його сім'ї та близьких родичів або заподіяння інших тяжких наслідків, колектора можуть посадити на термін від 3 до 7 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 10 років.

Також, якщо боржник помре від загроз з боку колекторів, пошкодження ними майна боржника, передбачається позбавлення волі від 7 до 10 років.

Нагадаємо, на думку адвоката Андрія Авторгова, законопроект № 6417 про врегулювання роботи колекторів - хибний шлях.

Коментарі
Додати коментар