До новин

Банк групи «Континіум» підозрюється у виведенні в офшори $100 млн

20 липня, 2017
Резонансні справи
Банк групи «Континіум» підозрюється у виведенні в офшори $100 млн

Суд надав Нацполіції доступ до банківських документів десятка фірм, які разом із Банком інвестицій та заощаджень підозрюються в незаконному виведенні коштів в офшори.

Про це йдеться в ухвалі Печерського райсуду від 6 червня, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація з посиланням на Finance.ua.

Клопотання слідчих задоволене в рамках досудового розслідування у кримінальному провадженні за фактом протиправних дій службових осіб Банка Інвестицій та заощаджень.

Із матеріалів випливає, що службові особи банку використовують схеми виведенням за кордон валютних коштів та переводять їх у готівку через компанії із ознаками фіктивності.

Зокрема, вказані клієнти банку здійснили фінансові операції із переказу коштів нерезидентам за кордон на підставі зовнішньоекономічних договорів, які передбачали імпорт транспортних засобів, сплату за автомобілі, комплектуючі та інше.

У період із квітня по серпень 2015 року, використовуючи підконтрольні підприємства, перераховано $97,3 млн та €2 млн на рахунки підконтрольних іноземних фірм на Кіпрі, Панамі та у Великій Британії.

Банк Інвестицій та заощаджень підконтрольний групі Континіум, в яку також входить мережа АЗС WOG.

Згідно з даними НБУ, основними власниками банку є Сергій Лагур, Степан Івахів, Петро Димінський та ін., які також є серед бенефіціарів групи Континіум.

Лідером групи тривалий час вважався Ігор Єремеєв, який загинув у серпні 2015 року через нещасний випадок. Єремеєв очолював депутатську групу Воля народу у Верховній Раді.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, «Континіум» почав банкрутити ще один свій молокозавод.

Коментарі
Додати коментар