До новин

До банкрутства один крок: в «Газпрома» на 84% зменшився грошовий потік

27 липня, 2017
Банкрутство підприємств
До банкрутства один крок: в «Газпрома» на 84% зменшився грошовий потік

У зв’язку зі зниженням показнику виручки від продажу «блакитного палива» за межі Росії та витрат на проекти великого значення з будівництва трубопроводів у Китай, Євросоюз та Туреччину, фінансовий стан російського газового монополіста «Газпром» значною мірою погіршився.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація з посиланням на Replyua.

У відповідності до підсумків перших чотирьох місяців поточного року газовий холдинг вже вкотре витрачав більше, ніж заробляв, а всі накопичені на рахунках в банку резерви були витрачені. Відповідна інформація присутня у звіті компанії.

Таким чином, грошовий потік «Газпрому» (мається на увазі різниця між надходженнями на рахунки та витратами) впав на 84%, до 105,4 млрд рублів. Додатково 34,5 млрд рублів надійшли на рахунки «Газпрому» від проведення операцій фінансового характеру. Однак остаточної суми все ж виявилося недостатньо для покриття всіх витрат, хоча зменшення їх обсягу склало майже третину (до 327 млрд рулів).

Як наслідок, фінансові резерви «Газпрому» стали меншими ще на 23%, а їх обсяг на 31 березня виявився мінімальним з 2012 року. Із зазначеної суми 190 млрд. рублів піде на виплату дивідендів.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Ярославський має намір купити збиткову «дочку» російського банку.

Коментарі
Додати коментар