До новин

Борг МАУ перед держбюджетом сягає 400 млн грн

27 липня, 2017
Борги
Борг МАУ перед держбюджетом сягає 400 млн грн

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян заявив, що авіакомпанія «Міжнародні авіалінії України» (МАУ) заборгувала державному бюджету 400 млн гривень.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація з посиланням на прес-службу відомства.

«Я б щиро порадив власникам і керівництву МАУ сконцентруватися на питанні сплати в державний бюджет 400 млн зборів, які вони вже заборгували, і на питаннях розвитку аеропорту «Дніпро» авіакомпанії «Дніпроавіа» та багатьох інших питаннях» , - цитує слова міністра прес-служба міністерства.

Омелян також зазначив, що судові позови МАУ щодо договору Львівського аеропорту з Ryanair і ряду інших питань - це втручання в домовленість іншої авіакомпанії з аеропортами, і що вони необґрунтовані та безпідставні. За його словами, процедура виклику за позовами, в тому числі, заявленим до Ryanair, триватиме більше шести місяців.

«До вступу в силу будь-яких рішень діє презумпція дійсності договорів. Договори дійсні станом на сьогодні і до вступу потенційних рішень судів в силу, що малоймовірно в цьому році. За такою ж логікою всі договори МАУ можуть визнаватися недійсними. Мабуть, міністерству варто подумати над таким зустрічним позовом і позбавити авіакомпанію того привілейованого становища, яке має ця компанія в аеропорту «Бориспіль» , - допустив глава відомства.

Міністр уточнив, що один з позовів суд повернув без відкриття провадження у справі. Інший призначено до розгляду на 18 вересня.

Нагадаємо, раніше МАУ відправила ряд судових позовів проти Міністерства інфраструктури України з вимогою відшкодувати понад 20 млн збитків компанії через скандал з лоукостером Ryanair.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Омелян повідомив про можливу зупинку роботи « Дніпроавіа».

Коментарі
Додати коментар