До новин

«Укрзалізниця» оголосила технічний дефолт

12 травня, 2015
Банкрутство підприємств
«Укрзалізниця» оголосила технічний дефолт

Державна адміністрація залізничного транспорту України («Укрзалізниця») повідомила кредиторам про настання технічного дефолту підприємства.

Про це заявив на брифінгу виконуючий обов'язки голови «Укрзалізниці» Максим Бланк, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на УНІАН.

«Сьогодні ми повідомили нашим кредиторам про настання технічного дефолту за певними борговими зобов'язаннями «Укрзалізниці» і про початок переговорного процесу щодо внутрішньому боргу, а також повідомили внутрішнім і зовнішнім кредиторам про напрямки й обсяги реструктуризації, яку «Укрзалізниця» планує провести в 2015 році», - повідомив Бланк.

За його словами, «Укрзалізниця» має намір реструктуризувати внутрішній і зовнішній борг на суму близько 32 млрд грн у найближчі два місяці.

«Загальна сума реструктуризації боргу - близько 32 млрд грн. Ми плануємо, що основна частина переговорів пройде в найближчі два місяці», - сказав він.

Нагадаємо, на початку травня міжнародне рейтингове агентство Standard&Poor's Ratings Services знизило довгостроковий кредитний рейтинг «Укрзалізниці» до суверенного рівня «СС» на тлі переговорів щодо реструктуризації бондів «Укрзалізниці». Прогноз за рейтингом - негативний.

Коментарі
Додати коментар