До новин

На Миколаївщині передадуть на баланс міст збиткові й проблемні комунальні підприємства

04 серпня, 2017
Законодавство
На Миколаївщині передадуть на баланс міст збиткові й проблемні комунальні підприємства

Театри, музеї та лікарні, які знаходяться в місті, повинні містом і утримуватися, впевнений глава Миколаївської облдержадміністрації Олексій Савченко.

Про це він заявив журналістам у ході брифінгу, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація з посиланням на видання NikCenter.

За словами Савченка, значна частина обласного комунального майна не використовується в повному обсязі.

«Тому я прийняв рішення, що ми готуємо ці об'єкти до передачі не тільки місту Миколаєву, а й іншим містам» - заявив він.

«Схоже, збиткове і практично знекровлене «Миколаївоблтеплоенерго», термінового прийому якого в міську власність від мера Сенкевича вимагав Савченко разом з колишніми губернаторами області, буде тільки першою ластівкою», - констатує миколаївське видання.

«Я піднімаю питання про передачу музеїв, про передачу театру, та інших об'єктів, які знаходяться в нашій комунальній (обласний) власності. Вони знаходяться в місті і повинні утримуватися містом», - наголосив Савченко.

Також голова Миколаївської облдержадміністрації повідомив, що готується розпродаж на відкритих торгах обласної власності, яка сьогодні не використовується.

Губернатор відкрито пояснює свої наміри: звільнити обласного бюджету від витрат. Можна додати, що в разі установ культури або охорони здоров'я мова йде про перекладанні витрат на плечі місцевого самоврядування.

Голова облдержадміністрації зауважив, що з 1 січня ці процеси активізуються в рамках запланованих реформ.

Як повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, одна з областей вже вирішила продавати комунальне майно через СЕТАМ.

Коментарі
Додати коментар