До новин

Спрощується процедура підготовки до тендеру

13 травня, 2015
Законодавство
Спрощується процедура підготовки до тендеру

З 15 травня 2015 року фізичні особи-підприємці та юридичні особи зможуть безкоштовно отримувати інформаційні довідки з Єдиного реєстру підприємств, щодо яких порушено провадження у справі про банкрутство, в електронній формі за онлайн запитом.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Цей сервіс буде доступний на офіційному сайті Міністерства юстиції України.

Раніше такі довідки формувалися Головними територіальними управліннями юстиції в п'ятиденний термін.

Замовники не мали можливості пришвидчити законодавчо встановлену процедуру, що зумовлювало певний дискомфорт у підготовці до участі у тендері.

"Введення системи електронних довідок дозволить спростити участь у тендерній процедурі для фізичних осіб-підприємців та юридичних осіб та створить підґрунтя для підвищення позиції України в рейтингу Doing Business", - зазначає начальник Головного територіального управління юстиції у Харківській області Юрій Георгієвський.

Зазначимо, що 15 травня 2015 року набуває чинності наказ Міністерства юстиції України від 27.03.2015 №441/5 «Про затвердження змін до положення про Єдиний реєстр підприємств, щодо яких порушено провадження у справі про банкрутство», яким врегульовано безкоштовне отримання інформаційних довідок з Єдиного реєстру підприємств, щодо яких порушено провадження у справі про банкрутство, в електронній формі за онлайн запитом.

Коментарі
Додати коментар