До новин

«Нафтогаз» ініціює банкрутство «дочки» «Росатому»

09 серпня, 2017
Банкрутство підприємств
«Нафтогаз» ініціює банкрутство «дочки» «Росатому»

НАК «Нафтогаз України» просить суд відкрити провадження у справі про про банкрутство ПАТ «Енергомашспецсталь», яке входить у машинобудівний дивізіон російського держконцерну «Росатом» - «Атоменергомаш».

Про це йдеться в повідомленні на сайті Господарського суду Донецької області, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація з посиланням на «Українські Новини».

Позов було подано 3 серпня «дочкою» «Нафтогазу» - компанією «Газ України».

Станом на 1 серпня «Енергомашспецсталь» є 4-м за найбільшим боржником за газ «Нафтогазу» серед промислових споживачів і його борг перевищив 173 млн гривень.

Як повідомлялося, у 2016 році «Енергомашспецсталь» скоротила збитки в 2,1 рази, або на 1,7 млрд гривень до 1,498 млрд гривень, збільшивши чистий дохід на 50,5%, або на 622,213 млн гривень до 1,854 млрд гривень.

«Енергомашспецсталь» спеціалізується на виробництві спеціальних литих і кутих заготовок для важкого, енергетичного й транспортного машинобудування, металургійної, цементної, гірничодобувної й іншої галузей промисловості.

Наприкінці грудня 2010 року компанія «Атоменергомаш», що входить до складу компанії «Атоменергопром» (Атомний енергопромисловий комплекс, Росія), придбала більш як 50% компанії EMSS Holdings Limited (Кіпр), що володіє 92,68% акцій «Енергомашспецсталі».

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, борг підприємств перед «Нафтогазом» перевищує 30 млрд грн.

Коментарі
Додати коментар