До новин

Заборона руху кораблів через Керченську протоку завдасть збитків агрокомпаніям

11 серпня, 2017
Збитки
Заборона руху кораблів через Керченську протоку завдасть збитків агрокомпаніям

Блокада Росією Керченської протоки негативно позначиться на діяльності низки підприємств, у тому числі й аграрних.

Так оцінив наслідки дій РФ народний депутат Іван Крулько, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Нагадаємо, що 9 серпня російська влада тимчасово заборонила рух усіх кораблів та суден (окрім військових) через Керченську протоку у зв’язку з будівництвом мосту.

«Росія перекрила Керченську протоку в окупованому Криму для всіх судів крім суден військово-морського флоту Росії і кораблів федеральних органів безпеки Росії», - повідомляється в розпорядженні Адміністрації морських портів Чорного моря РФ, підписаному «капітаном морського порту Керч» Бессоновим А.В.

У нинішній провокації Росії, на жаль, постраждають насамперед українські аграрні та металургійні підприємства, які працюють через порти Маріуполя і Бердянська, експортуючи свою продукцію, і, які вже мають певні контрактні зобов’язання. А також ТЕЦи, яким через ці порти мало заходити імпортоване вугілля з метою забезпечення енергозапасів на зиму», - пояснює він.

Депутат вважає, що не технічні потреби у будівництві мосту через Керченську протоку стали причиною її блокування Росією.

«Насправді, це частина війни Росії проти України, у цьому випадку - економічної війни. До речі, війна почалася ще задовго до збройної агресії в Криму і на Донбасі. Тільки її проявими були енергетична, економічна та інформаційна війни. Хоча в Керченські протоці не обходилося без провокацій. Нагадаємо, в 2003 році Росія почала будувати дамбу у напрямку острова Тузла, щоб змінити русло в Керченськй протоці і відібрати від України контроль над протокою, де проходили судна», - нагадав  Іван Крулько.

Коментарі
Додати коментар