До новин

Авіаомпанія Air Berlin оголосила про банкрутство

16 серпня, 2017
Банкрутство підприємств
Авіаомпанія Air Berlin оголосила про банкрутство

Друга за розміром авіакомпанія Німеччини Air Berlin 15 серпня 2017 року оголосила своє банкрутство,

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація з посиланням на «Укрінформ».

Незважаючи на банкрутство, компанія завдяки проміжному кредиту федерального уряду Німеччини продовжить виконувати свої зобов'язання перед пасажирами протягом наступних трьох місяців.

«Проміжного кредиту на 150 млн євро має вистачити, щоб не лише забезпечити перельоти протягом трьох місяців, а й зберегти робочі місця 7200 співробітникам авіакомпанії у Німеччині», - прокоментувала ситуацію міністр економіки ФРН Бригітте Циприс,.

Глава Мінекономіки розраховує, що кредит буде повернено з доходів від продажу активів компанії. Міністр теж назвала перспективними переговори між Air Berlin і Lufthansa, яка має намір взяти на себе частку бізнесу збанкрутілого конкурента.

Зокрема, у вересні 2016 року Lufthansa погодилася взяти у Air Berlin в лізинг на 6 років з можливістю продовження 38 літаків A319 і A320 разом з екіпажами. Раніше повідомлялося, що окрім цих решта 75 машин планується інтегрувати в майбутньому у повітряний флот дочірньої компанії Lufthansa - Euro Wings.

Про запуск процедури банкрутства (документи подані до суду берлінського району Шарлоттенбур) було прийнято рішення після того, як головний акціонер компанії з 2011 року, національна авіакомпанія Об'єднаних Арабських Еміратів Etihad Airways, оголосила про припинення подальшого фінансування Air Berlin. Представник Etihad сказав, що компанія «не може запропонувати фінансування, оскільки це збільшує фінансові ризики».

За підсумками 2016 року, збитки Air Berlin досягли 780 млн євро. Загальний обсяг боргу наближається до півтора мільярдів. Сподіваючись залучити клієнтів, компанія постійно знижувала тарифи на квитки і фактично літала збитково для себе. Починаючи з 2008-го лише один рік - 2012 - виявився для перевізника прибутковим; тоді програма для пасажирів, які часто літають, була продана Etihad.

Коментарі
Додати коментар