До новин

Крюківський вагонзавод отримав збитки через Росію і невідшкодування ПДВ

21 січня, 2015
Збитки
Крюківський вагонзавод отримав збитки через Росію і невідшкодування ПДВ

Крюківський вагонобудівний завод (Полтавська область) завершив 2014 рік із збитками, що пов'язано з невідшкодуванням ПДВ та відміною сертифікації продукції в Росії, заявив голова правління підприємства Анатолій Шабала.

Про це повідомляє "Банкрутство & Ліквідація" із посиланням на "Дело".

За підсумками минулого року завод зменшив випуск вантажних вагонів на 54,7% до 2,41 тис. одиниць, випустив один пасажирський вагон і модернізував 95 вагонів для метрополітену.

"Фінансовий рік ми завершили зі збитками. Це і політична складова, і те, що РФ захистила свій ринок, скасувавши наші сертифікати. Також причина збитків у тому, що заморожено більше 1 млрд грн - переплата податку на прибуток та невідшкодування податку на додану вартість", - сказав він.

Окрім того, за словами Шабали, відрахування підприємством податків в міський бюджет у минулому році в порівнянні з попереднім знизилося приблизно з 70 млн до 30 млн грн.

Також на заводі за рік знизився на 20% рівень заробітної плати та було скорочено понад 1 тис. працівників.

Нагадаємо, КВБЗ – єдине в СНД підприємство з діючим виробництвом двох видів вагонів - пасажирських і вантажних.

Також завод випускає запасні частини і візки для вантажних вагонів, колісні пари, вагони метро, ескалатори та запчастини до них, контейнери, дорожню техніку.

Як повідомляло "Банкрутство & Ліквідація", 2014 рік аеропорт "Бориспіль" закінчив із збитками розміром 102 млн доларів.

Джерело фото: www.kvsz.com

Коментарі
Додати коментар