До новин

Продаж акцій ще двох енергокомпаній скасували

16 серпня, 2017
Продаж
Продаж акцій ще двох енергокомпаній скасували

Запланований на 16 серпня аукціон з продажу Фондом державного майна 25% акцій ПАТ «Сумиобленерго» не відбувся через відсутність заявок.

Про це агентству «Інтерфакс-Україна» повідомила спеціаліст відділу забезпечення клірингу та розрахунків біржі «Перспектива» Олена Капітонова, передає інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

З тієї ж причини не відбудеться аукціон з продажу 25% акцій ПАТ «Донбасенерго», повідомили в прес-службі Української міжбанківської валютної біржі.

При цьому у Фонді держмайна зазначили, що отримали заявку на аукціон з продажу 25 акцій ПАТ «Донецькобленерго».

В понеділок стало відомо, що аукціон з продажу акцій ПАТ «Одесаобленерго» не відбудеться через відсутність заявок.

Нагадаємо, Фонд державного майна 24 липня оголосив початок проведення аукціонів з підвищенням ціни з продажу пакетів акцій 8 енергетичних компаній.

25% акцій «Одесаобленерго» належить Україні, 32,5183% - компанії «ВС Енерджі Інтернейшнл Україна» (Київ), 17,98% - компанії V.S. Energy International N.V. (Нідерланди).

VS Energy контролюється російськими бізнесменами Олександром Бабаковим, Євгеном Гінером, Михайлом Воєводіним і Сергієм Шаповаловим.

Основними акціонерами «Донбасенерго» є держава з часткою 25% і ПрАТ «Енергоінвест-Холдинг» з пакетом майже 61%.

Бенефіціаром «Енергоінвест-Холдинг» раніше значився донецький бізнесмен Ігор Гуменюк, хоча справжнім господарем «Донбасенерго» називали сина екс-президента Олександра Януковича.

У 2016 році бенефіціарами «Енергоінвест-Холдинг» стали американець Роберт Бенш і грек Андреас Церні. Останній відомий як виходець із України Андрій Чорний, у минулому він займався продажем українського вугілля за кордон. За даними ЗМІ, Олександр Янукович зберіг вплив на компанію.

Коментарі
Додати коментар