До новин

СБУ вивчає, як збанкрутіла Одеська ТЕЦ безпідставно фінансувала приватні фірми

18 серпня, 2017
Резонансні справи
СБУ вивчає, як збанкрутіла Одеська ТЕЦ безпідставно фінансувала приватні фірми

Служба безпеки України вивчає фіктивну угоду між ТОВ «Компанія Трейд-Актив» і Одеською ТЕЦ від 2015 року, через яку ТЕЦ втратила 10 млн гривень.

Про це йдеться в матеріалах кримінального провадження №22017160000000150, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація з посиланням на 368.media.

Слідчі СБУ вважають, що Одеська ТЕЦ зазнала збитків у розмірі 10 млн гривень, купуючи мазут у приватної компанії. Паливо повинні були поставити до кінця грудня минулого року. Пізніше, наприкінці 2015 року термін підписання додаткової угоди до договору з умовою поставки в строк не пізніше лютого 2016 року. Мазуту немає до цього часу.

Варто наголосити, що одеська ТЕЦ виробляє теплову енергію з використанням природного газу, тобто мазут підприємству взагалі не потрібен. Власне, і фінансовий план держпідприємства на 2015 рік не передбачав витрат на мазут.

У зв'язку з цим, правоохоронці отримали доступ до матеріалів фінансово-господарських взаємовідносин між ТОВ «Компанія Трейд-Актив» і Одеської ТЕЦ, які доведуть чи спростують факт шахрайства менеджменту підприємства.

Нагадаємо, «Компанія Трейд-Актив» зареєстрована в 2014 році в Сумах по вул. Харківська, 12, але за вказаною адресою не знаходиться.

Згідно з даними Мін'юсту заснував і керує фірмою з серпня 2016 року громадянин Узбекистану Дехконов Музаффаржон Марібовіч. До цього моменту, засновником значився Данило Платонов, який також керував ТОВ «Енергомережа-Генерація», єдиним засновником якої, є ПрАТ «ХК «Енергомережа» Дмитра Крючкова.

Як повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, суд порушив провадження у справі про банкрутство скандальної «Енергомережі».

Коментарі
Додати коментар