До новин

Прокуратура оскаржує рішення ліквідатора Житомирської паперової фабрики про продаж нерухомості

18 серпня, 2017
Резонансні справи
Прокуратура оскаржує рішення ліквідатора Житомирської паперової фабрики про продаж нерухомості

Житомирська місцева прокуратура з метою захисту інтересів територіальної громади домагаєтья визнання незаконними наказів ліквідатора підприємства Укоопспілки «Житомирська паперова фабрика», результатів аукціону та договорів купівлі-продажу гідроспоруди, а також витребування її на користь міськради.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація з посиланням на «Новини Житомира».

«Вивченням матеріалів справи про банкрутство зазначеного підприємства, що перебуває на розгляді у суді, встановлено порушення низки вимог Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», - вважають прокурори.

Зокрема, ліквідатор фабрики протиправно включила до ліквідаційної маси підприємства гідроспоруду, яка насправді перебувала на балансі не паперової фабрики, а Житомирської міської ради.

У подальшому гідроспоруда протяжністю майже 85 м вартістю понад 300 тис. грн була продана на аукціоні приватному підприємству.

Житомирською місцевою прокуратурою, з метою поновлення інтересів територіальної громади, вжито заходів представницького характеру. Наразі позов перебуває у господарському суді Житомирської області, розгляд справи призначено на 31 серпня 2017 року.

Крім цього, за процесуального керівництва Житомирської місцевої прокуратури розслідується кримінальне провадження за ч. 1 ст. 364-1 КК України – за фактом неналежного виконання ліквідатором підприємства Укоопспілки «Житомирська паперова фабрика» своїх службових обов’язків, унаслідок чого завдано істотної шкоди інтересам громади міста.

З метою недопущення пошкодження та відчуження гідроспоруди, на неї накладено арешт. Досудове розслідування проводить місцевий відділ поліції.          
Коментарі
Додати коментар