До новин

ТАСкомбанк замість Фонду гарантування виводитиме з ринку збанкрутілий банк «Новий»

21 серпня, 2017
Банкрутство фінустанов
ТАСкомбанк замість Фонду гарантування виводитиме з ринку збанкрутілий банк «Новий»

ТАСкомбанк, який контролює бізнесмен Сергій Тігіпко, переміг у конкурсі з виведення з ринку неплатоспроможного банку «Новий».

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація з посиланням на прес-службу Фонду гарантування вкладів фізосіб.

У зв'язку з перемогою у конкурсі з виведення з ринку неплатоспроможного банку «Новий» ТАСкомбанком, з 18 серпня Фонд припиняє виплати вкладникам «Нового».

Станом на 1 квітня за розміром активів банк «Новий» займав 58-ме місце (770,6 млн гривень) серед 90 діючих банків.

Раніше НБУ повідомляв, що 99% вкладників банку «Новий» - приблизно 3 тисячі осіб - отримають відшкодування своїх вкладів в повному обсязі через Фонд гарантування вкладів (мала відбутися виплата близько 36 млн гривень).

ТАСкомбанку буде передано всі права і обов'язки боржника перед кредиторами і вкладниками банку «Новий» щодо повернення грошових коштів та сплати відсотків за договорами банківського рахунку/вкладу.

Передбачають, що приймаючому банку буде передано всі зобов'язання перед чергами кредиторів с першої по восьму, а також частину зобов'язань перед 9-ю чергою кредиторів.

При укладанні договору з переможцем конкурсу відновлюються всі умови депозитних та інших договорів за переданими зобов'язаннями, в тому числі термін і валюта вкладу, процентна ставка тощо, нагадали у ФГВФО.

Як повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, в червні ТАСкомбанк придбав частину активів та пасивів збанкрутілого Діамантбанку.

Коментарі
Додати коментар