До новин

В Івано-Франківську релігійна громада церкви Київського патріархату заборгувала бюджету понад 3 мільйони

22 серпня, 2017
Борги
В Івано-Франківську релігійна громада церкви Київського патріархату заборгувала бюджету понад 3 мільйони

Госпсуд Івано-Франківської області розглядає справу за позовом фінансового управління виконавчого комітету Івано-Франківської міськради до релігійної громади Української православної церкви Київського патріархату про стягнення заборгованості в 3,1 млн грн.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація з посиланням на kurs.if.ua.

Релігійна громада УПЦ КП «Всіх святих землі української» є замовником будівництва культової споруди «Храм» Парафіяльного управління з релігійно-просвітницьким та житлово-господарським комплексом на вул. В. Івасюка, 2 – це багатоквартирний  житловий будинок з вбудовано-прибудованими приміщеннями громадського призначення.

Ще у березні цього року суд зобов’язав церкву укласти договір з виконкомом про пайову участь замовників будівництва у розвитку соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури міста Івано-Франківська.

Відповідно до тексту договору, який затвердив суд, церква мала сплатити 3 млн грн у 7-денний термін з моменту реєстрації договору.

До речі, у січні 2012 року міська рада передала релігійній громаді УПЦ «Всіх святих землі української» землю площею 1,4 га на вул. Івасюка оренду на 49 років. Оскільки церква вважається неприбутковою організацією, то й землю під будівництво отримала на пільгових умовах.

Коментарі
Додати коментар