До новин

Співвласника "Мрії" оголошено у міжнародний розшук

21 січня, 2015
Резонансні справи
Співвласника "Мрії" оголошено у міжнародний розшук

Інтерпол за запитом української влади оголосив у міжнародний розшук співвласника та колишнього гендиректора агрохолдингу "Мрія" Миколу Гуту. Про це йдеться на сайті Інтерполу.

Про це повідомляє "Банкрутство & Ліквідація" із посиланням на "Капітал".

Згідно з повідомленням, Гута підозрюється в шахрайстві, скоєному в особливо великих розмірах або організованою групою.

"Сьогодні, нарешті, громадянин Гута, що шахрайським шляхом привласнив гроші восьми іноземних інвестиційних фондів на загальну суму більше 100 млн доларів, оголошений у міжнародний розшук по лінії Інтерполу", - прокоментував на прохання міністра внутрішніх справ Арсена Авакова цю подію у своєму блозі в Facebook народний депутат і радник глави МВС Антон Геращенко.

Він уточнив, посилаючись на дані слідства, що агрохолдинг "Мрія" та його генеральний директор Гута до серпня 2014 року мали перед українськими і іноземними кредиторами фінансові зобов'язання в обсязі 1,3 млрд доларів, а потім оголосили про неможливість їх погашення.

Нардеп додав, що 14 січня 2015 року Гута був оголошений у державний розшук, 15 січня, Печерський районний суд дав дозвіл затримати підозрюваного з метою подальшого утримання під вартою, а 17 січня МВС передало матеріали з проханням про оголошення в міжнародний розшук у робочий апарат Інтерполу.

"В даний час слідчі органи, крім іншого, направили до суду клопотання про негайне накладення арешту на майно кампаній, які входили в агрохолдинг, і готову продукцію, щоб не допустити їх продажу "по-чорному" і мати резерв для відшкодування кредиторам хоча б частини збитку", - зазначив Геращенко.

Також він повідомив, що слідчі дії тривають і щодо решти співробітників агрохолдингу та їх можливої причетності до шахрайських схем.

"Мрія" у серпні 2014 року повідомила про простроченої виплати близько 9 млн доларів процентного доходу і близько 120 млн доларів у рахунок погашення боргу за її зобов'язаннями. Сукупна заборгованість "Мрії" перед усіма фінансовими кредиторами з урахуванням гарантій, наданих пов'язаним з сім'єю компаніям, на момент оголошення дефолту становила близько 1,3 млрд доларів.

Сторони так і не погодили процесу реструктуризації заборгованості "Мрії". 14 січня кредиторські комітети повідомили, що за рішенням суду акціонерний контроль над "Мрією" буде здійснювати тимчасовий ліквідатор з Британських Віргінських островів.

Як повідомляло "Банкрутство & Ліквідація", вище керівництво агрохолдингу «Мрія» може змінитися вже до 25 січня.

Джерело фото: www.mriya.ua

 

Коментарі
Додати коментар