До новин

Суд продовжив запобіжний захід двом екс-заступникам очільника банку «Фінанси та кредит»

07 вересня, 2017
Резонансні справи
Суд продовжив запобіжний захід двом екс-заступникам очільника банку «Фінанси та кредит»

Печерський районний суд Києва 22 серпня продовжив запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання колишнім заступникам голови правління банку «Фінанси та кредит» Віктору Голубу й Світлані Лотоцькій.

Про це свідчать матеріали суду, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація з посиланням на «Українські новини».

Генеральна прокуратура розслідує незаконність фінансової угоди посадових осіб банку «Фінанси та Кредит», які за допомогою нерезидентів України, у тому числі офшорної компанії Nasterno Commercial Limited (кінцевим бенефіціарним власником є колишній помічник депутата Костянтина Жеваго Олександр Демченко), незаконно вивели активи банку на суму більше 1 млрд гривень.

Також слідство встановило факт попередньої змови з іншими особами й укладання договору поручництва з банком Meinl Bank AG (Австрія).

20 червня суд продовжив на 2 місяці запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання колишнім заступникам голови правління банку «Фінанси та Кредит» Віктору Голубу й Світлані Лотоцькій.

Наразі у провадженні необхідно провести значний обсяг слідчих і інших процесуальних дій, у зв'язку із чим термін розслідування в зазначеному кримінальному провадженні продовжено на 12 місяців, тобто до 23 січня 2018 року.

Отже, 22 серпня суд вирішив продовжити запобіжний заходу у відношенні підозрюваних.

Вони зобов'язані прибувати на перший виклик до слідчого, прокурора, слідчого судді або в суд на визначений час.

Як повідомлялось, у цій справі підозрюються екс-голова правління банку Володимир Хливнюк, екс-заступник голови правління Ігор Копертехін і помічник депутата Олександр Демченко.

27 жовтня 2016 до Демченко був застосований запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з можливістю внесення застави в розмірі 41,34 млн гривень.

У липні Бельгія звернулася до України із проханням направити запит про екстрадицію колишнього голови правління банку «Фінанси та Кредит» Володимира Хливнюка.

У серпні поліцейські затримали в Санкт-Петербурзі одного з керівників банку «Фінанси та кредит» Олега Шапкіна, розшукуваного Інтерполом.

Коментарі
Додати коментар