До новин

Комітет кредиторів розчарований відсутністю прогресу в переговорах про реструктуризацію зовнішнього боргу України

13 травня, 2015
Борги
Комітет кредиторів розчарований відсутністю прогресу в переговорах про реструктуризацію зовнішнього боргу України

Інвестори не бачать «реальної роботи за пропозиціями про реструктуризацію» з боку уряду України чи його радників.

Про це йдеться в листі комітету кредиторів,повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на Інтерфакс-Україна.

Комітет направив Києву нову пропозицію щодо реструктуризації держоблігацій відповідно до плану Міжнародного валютного фонду (МВФ).

«Незважаючи на «прогрес» у переговорах, що розчаровує, комітет надав детальну пропозицію щодо реструктуризації цінних паперів, що базується на вимогах МВФ. Вона є компромісною між прагненням України знизити заборгованість і бажанням інвесторів уникнути скорочення основної суми боргу. Комітет розраховує на офіційне обговорення цього плану і на спільну роботу з українською владою щодо забезпечення необхідної країні стабільності», - наголошується в документі.

У заяві комітету, який є у розпорядженні Рейтер, зазначається, що він направив України «компромісні» пропозиції реструктуризації, які дозволять міністерству фінансів досягти цілей економії, передбачених програмою МВФ, але обійтися без списання основного боргу.

Згідно зі схваленою в березні чотирирічною програмою, МВФ готовий підтримати реформи в Україні кредитом у розмірі 17,5 мільярда доларів.

Однак Київ має до червня домовитися з приватними кредиторами про реструктуризацію приватних зовнішніх боргів на суму 23 мільярди доларів, заощадивши на цьому в найближчі чотири роки близько 15 мільярдів доларів.

Місія МВФ у вівторок планує почати в Києві переговори з владою про виконання умов для виділення другого траншу, який може становити 2,46 мільярда доларів. Перший транш на 5 мільярдів доларів Україна отримала в березні після затвердження програми.

Міністр фінансів України Наталія Яресько сказала, що Мінфін розглядає три складових реструктуризації: відстрочка погашення, списання частини основного боргу і зниження купонного доходу.

Комітет кредиторів виступив проти списання боргу.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Україна сподівається на реструктуризацію зовнішніх боргів протягом найближчих тижнів.

Коментарі
Додати коментар