До новин

Збанкрутілий «Аеросвіт» залучив поліцію до спроб повернути кошти, списані під час націоналізації Приватбанку

08 вересня, 2017
Банкрутство підприємств
Збанкрутілий «Аеросвіт» залучив поліцію до спроб повернути кошти, списані під час націоналізації Приватбанку

Збанкрутіла компанія «Аеросвіт», що перебуває в процедурі ліквідації, залучла поліцію у справі повернення коштів, що були списані під час націоналізації Приватбанку.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація з посиланням на «Фінбаланс».

Відповідно до ухвали Шевченківського райсуду м. Києва від 20 липня, слідчі Головного управління Нацполіції в Київській області здійснюють досудове розслідування кримінального провадження за ознаками складу кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу («Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем»).

Згідно з документом, у ході процедури ліквідації ПрАТ «Авіакомпанія «Аеросвіт» (визнане банкрутом 10.07.2015) арбітражний керуючий виявив, що 21.12.2016 всі грошові кошти, які перебували на рахунках цієї компанії в Приватбанку (6,68 млн грн, 30 тис євро, 46,4 тис дол) були переведені на розрахунковий рахунок Приватбанку за договором про придбання акцій.

«У підприємства відсутні відомості про те, що ПрАТ «Авіакомпанія «Аеросвіт» та ПАТ КБ «Притвабанк» були пов`язаними особами.

Слід також зазначити, що вказані транзакції були проведенні без відома та погодження на це єдиного розпорядника розрахункових рахунків - ліквідатора ПрАТ «Авіакомпанія «Аеросвіт» - арбітражного керуючого, а саме без зняття фінансового блокування та без погодження вказаного списання», - йдеться в ухвалі суду.

Додамо, що Окружний адмінсуд м. Києва розглядає позов ПрАТ «Авіакомпанія «Аеросвіт» до НБУ та Фонду гарантування, в якому просить суд

- визнати протиправними рішення та дії НБУ щодо визнання ПрАТ «Авіакомпанія «Аеросвіт» пов`язаною з Приватбанком особою;

- визнати протиправними рішення та дії Уповноваженої особи Фонду гарантування осіб щодо списання грошових коштів ПрАТ «Авіакомпанія «Аеросвіт» з рахункових рахунків в ПАТ «КБ «Приватбанк» №26001050006391 (UAH), №2600305004960 (EUR), №26002050007593 (USD), у сумах 6 683 995,97 UAH, 29 962,10 EUR, 46 428,31 USD;

- зобов`язати відповідачів вчинити всі необхідні дії щодо відновлення прав позивача в обсязі та стані, який існував до прийняття постанови Національного банку України щодо визнання ПрАТ «Авіакомпанія «Аеросвіт» пов`язаною з Приватбанком особою.

Нагадаємо, статутний капітал Приватбанку під час націоналізації був збільшений у т.ч. на 29,4 млрд грн за рахунок операції bail-in (примусова конвертація в капітал коштів пов`язаних осіб банку, необтяжених зобов`язань, як-то єврооблігації тощо).

Коментарі
Додати коментар