До новин

Суд арештував майно ЗАлКу

11 вересня, 2017
Резонансні справи
Суд арештував майно ЗАлКу

На майно Запорізького алюмінієвого комбінату накладено арешт рішенням суду.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація з посиланням на прес-службу прокуратури Запорізької області.

«З метою недопущення розкрадання державного майна, знищення підприємства слідчим, прокуратурою та судом було прийнято рішення про накладання арешту на все майно Запорізького алюмінієвого комбінату», - йдеться у повідомленні.

На даний час у провадженні Слідчого управлінням ГУНП в Запорізькій області під процесуальним керівництвом прокуратури області знаходиться кримінальне провадження, відкрите у 2016 році за ознаками ч.ч. 3, 5 ст. 191 Кримінального кодексу України - за фактом привласнення службовими особами ПАТ «Запорізький виробничий алюмінієвий комбінат» майна підприємства, що завдало шкоди в особливо великих розмірах, у сумі понад 5 мільйонів гривень.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Як повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, колишній російський власник ЗАлКу хоче від України відшкодування збитків, завданих санкціями.

Коментарі
Додати коментар