До новин

Суд заарештував зерновий термінал Коломойського в Одеській області

13 вересня, 2017
Резонансні справи
Суд заарештував зерновий термінал Коломойського в Одеській області

Печерський райсуд Києва заарештував зерновий термінал «Бориваж» в Одеській області, що належить компанії «Агротермінал Логістик».

Про це свідчить рішення суду від 7 вересня, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація з посиланням на «Економічну правду».

Суд задовольнив клопотання Генпрокуратури в рамках кримінального провадження щодо 19 млрд гривень рефінансування НБУ для Приватбанку.

Згідно з матеріалами справи 1 серпня вказане майно було визнано речовим доказом у справі.

На думку слідства, майно могли придбати в результаті вчинення кримінального злочину. Тому прокурор звернувся до суду з клопотанням про накладення арешту для недопущення його відчуження.

Кінцевим бенефіціаром «Агротермінал Логістик» є Ігор Коломойський.

Як повідомлялося, 10 серпня директор НАБУ Ситник заявив, що НАБУ проводить економічні дослідження щодо справи про розкрадання коштів Приватбанку.

21 грудня минулого року Приватбанк перейшов у державну власність.

За словами екс-голови Приватбанку Олександра Шлапака, ГПУ відкрила кілька кримінальних справ проти колишніх керівників або власників банку за статтями 218 і 220 Кримінального кодексу, а саме - доведення банку до неплатоспроможності. Крім того, генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що ГПУ, НАБУ та САП розслідують декілька справ, пов'язаних з Приватбанком.

Коментарі
Додати коментар