До новин

ProZorro.Продажі і Фонд держмайна запустили пілотний проект з продажу об'єктів малої приватизації

15 вересня, 2017
Продаж
ProZorro.Продажі і Фонд держмайна запустили пілотний проект з продажу об'єктів малої приватизації

Міністерство юстиції України зареєструвало наказ Фонду державного майна про порядок проведення продажу об'єктів малої приватизації через електронну торгову систему ProZorro.Продажі.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація з посиланням на прес-службу Міністерства економічного розвитку і торгівлі.

«Ми вже продаємо через електронні аукціони активи збанкрутілих банків, майно державних і комунальних підприємств, старі матеріали і обладнання, і навіть права оренди. Тепер в системі з'являться ще й об'єкти, якими керує Фонд держмайна», - цитує прес-служба МЕРТ першого заступника міністра економічного розвитку і торгівлі Максима Нефьодова.

Як зазначає відомство, йдеться, в тому числі, про продаж нежитлових і складських приміщень на балансі невеликих державних підприємств. Зокрема, до переліку об'єктів, які виставлені на продаж, увійшли майнові комплекси пансіонатів і баз відпочинку, вживані автомобілі, баштові крани, нежитлові будівлі, складські приміщення.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України на засіданні 7 вересня схвалив використання системи електронних торгів ProZorro.Продажі для реалізації активів держпідприємств.

Система працювала де-факто з вересня 2016 року, на її майданчику вже продано майно на суму 2,7 млрд грн. Можливості системи дозволяють щорічно реалізовувати майно тільки держпідприємств на суму 7 млрд грн. Електронні торги (аукціони) здійснюються за стандартами, критеріями і технології системи електронних державних закупівель ProZorro.

Коментарі
Додати коментар