До новин

ГПУ розслідує, чому Приватбанк не повертає офшорам Суркісів $300 млн

18 вересня, 2017
Резонансні справи
ГПУ розслідує, чому Приватбанк не повертає офшорам Суркісів $300 млн

Відповідно до ухвали Печерського райсуду Києва від 12 вересня, Головне слідче управління Генпрокуратури здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо зловживання службовим становищем посадовцями Мінфіну, НБУ, Приватбанку та за фактом невиконання ними ухвали цього ж суду від 09.02.2017.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «Фінбаланс».

Згідно з судовими матеріалами, слідчі встановили, що компанії Camerin Investments LLP, Sunnex Investments LLP, Tamplemon Investments LLP, Berlini Commercial LLP, Lumil Investments LLP, Sofinam Investments LLP (які пов’язували із Суркісами) уклали депозитні договори з кіпрською філією Приватбанку на загальну суму понад 300 млн дол. «На даний час договори не виконуються, проценти за цими договорами не виплачуються, а рахунки анульовані», - йдеться в судовій ухвалі від 12.09.2017.

Нагадаємо, 9 лютого Печерський райсуд міста Києва відкрив провадження в справі №757/7499/17-ц за позовом вказаних 6 компаній до Приватбанку та Мінфіну про зобов`язання вчинити дії – виконувати депозитні договори, укладені цими структурами з Приватбанком та його кіпрською філією (у частині користування, володіння та розпорядження грошовими коштами).

9 лютого суд задовольнив клопотання позивачів та в рамках забезпечення позову зобов’язав Приватбанк і його кіпрську філію належно виконувати депозитні договори, укладені з позивачами - в т.ч. в частині виконання зобов`язань щодо нарахування та виплати відсотків за депозитними рахунками цих осіб, а також користування/розпорядження/повернення/виплати грошових коштів, розміщеними на кореспондентських, депозитних, поточних, карткових чи будь-яких інших рахунках цих осіб у Приватбанку та його кіпрській філії до вирішення по суті спору.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Коломойський подав ще два позови проти НБУ.

Коментарі
Додати коментар