До новин

«Дніпроводоканал» викупив борг підприємства-банкрута з окупованої території

21 вересня, 2017
Резонансні справи
«Дніпроводоканал» викупив борг підприємства-банкрута з окупованої території

На початку 2015 року посадовець комунального підприємства «Дніпроводоканал» уклав невигідний договір із приватним підприємством щодо викупу боргу КП «Луганськводоканал», яке ще у 2008 році Господарським судом було визнано банкрутом.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація з посиланням на прес-службу прокуратури Дніпропетровської області.

Зазначається, що в супереч інтересам служби, посадова особа сприяла викупу боргу луганського підприємства, яке вже перебувало на окупованій території, за 24,5 млн грн. Проте, незважаючи на укладений договір, посадовець не зміг довести справу до кінця, оскільки був звільнений з посади.

Окрім цього, за даними прокуратури, вказана особа також підозрюється у розтраті 7,2 млн грн комунального підприємства «Дніпроводоканал» шляхом оформлення завідомо неправдивих документів та безпідставного перерахування через вексельні схеми грошових коштів на банківський рахунок іншого підприємства.

Наразі йому повідомлено про підозру у скоєнні вказаних кримінальних правопорушень та вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу.

Нагадаємо, раніше заступник голови Дніпровської міськради Яніка Мерило заявляла, що керівництво Дніпроводоканалу «хімічить» з тендерами завдаючи установі збитки.

Коментарі
Додати коментар