До новин

УЗ змінить процедуру закупівель в ProZorro

21 вересня, 2017
Продаж
УЗ змінить процедуру закупівель в ProZorro

«Укрзалізниця» має намір частково відмовитися від класичної процедури проведення тендерів на закупівлю продукції в системі електронних закупівель ProZorro.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація з посиланням на прес-службу УЗ.

Як зазначає прес-служба, компанія опинилася в ситуації, коли вона не може в повному обсязі ремонтувати існуючі шляхи і будувати нові.

Це пов'язано з тим, що в тендерах, які проводить «Укрзалізниця» із закупівлі продукції для залізничної інфраструктури, беруть участь не самі виробники, а посередники, які виходять на торги з цінами, майже вдвічі вищими за реальну вартість продукції самих виробників.

В УЗ запевняють, що ситуацію ускладнює і те, що компанії, так звані «прокладки», блокують торги скаргами в АМКУ і затягують терміни їх проведення, зриваючи поставки.

Наприклад, зараз заблоковані ряд тендерів на закупівлю напіввагонів. А нещодавно УЗ довелося за переговорною процедурою закупити 60 тис тонн дизпалива.

«Потрібен механізм, за яким можна задовольнити інтереси українських виробників і забезпечити «Укрзалізниці» стабільні поставки продукції за справедливими цінами. Ми розглядаємо можливість укладення прямих договорів з переговорної процедурі, а також застосовувати спеціальні процедури закупівель, якщо це дозволяє законодавство», - зазначив в.о. голови правління Євген Кравцов.

Він також запропонував розглянути можливість укладання довгострокових контрактів з виробниками продукції.

Під час наради залізничники відзначили, що очікують від Мінекономрозвитку розробки порядку укладення рамкових угод, які могли б стати ефективним інструментом для прямого співробітництва з виробниками.

«Укрзалізниця» забезпечена матеріалами для верхньої будови колії (рейки, кріплення, стрілочні переводи, підкладки, накладки та ін) лише на 18% від річної потреби.

Це не дозволяє ремонтувати залізничну мережу в запланованих обсягах і відповідно до визначених термінів. До того ж в холодну пору року колійні роботи не ведуться, що загострює необхідність своєчасного постачання матеріалів і запчастин для залізничної інфраструктури.

Як повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, за даними ГПУ, чиновники з Мінінфраструктури й «Укрзалізниці» ведуть держкомпанії до банкрутства.

Коментарі
Додати коментар