До новин

НБУ готовий погодити продаж Тігіпку «дочки» Сбербанку

22 вересня, 2017
Продаж
НБУ готовий погодити продаж Тігіпку «дочки» Сбербанку

Національний банк України попередньо схвалює купівлю бізнесменом Сергієм Тігіпком ВіЕс Банку, який належить російському Сбербанку.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Ми справді отримали пакет документів на купівлю ВіЕс Банку. Ми на фінальній стадії аналізу. Попередній аналіз свідчить, що ця угода можлива», - сказала заступник голови НБУ Катерина Рожкова в кулуарах щорічного Українського фінансового форуму в Одесі, організованого інвестгрупою ICU.

Як повідомлялося, власник ТАСкомбанку та Універсал Банку Сергій Тігіпко має намір купити у Сбербанку 99,9% акцій ВіЕс Банку. Пакет документів для погодження набуття істотної участі у ВіЕс Банку днями було подано до АМКУ і НБУ.

ВіЕс Банк (VS Bank, до 16 грудня 2013 року - Фольксбанк, раніше - Електрон Банк) заснований у 1991 році. Станом на 1 січня 2017 року його основним акціонером було ПАТ «Сбербанк Росії» (володіло 99,923% акцій банку).

Згідно з даними Нацбанку, станом на 1 липня 2017 року за розміром загальних активів (3,621 млрд грн) ВіЕс Банк посідав 28-ме місце серед 88 банків, які діяли в країні.

Україна 23 березня 2017 року терміном на рік запровадила санкції проти всіх п'яти структур російських держбанків, які працюють в Україні: українських Сбербанку та ВТБ, «БМ Банку» («дочки» ВТБ), Промінвестбанку («дочки» Внешекономбанку) і VS Bank («дочки» Сбербанку). Їм заборонено будь-які фінансові операції на користь пов'язаних з ними осіб, зокрема материнських структур.

Як відомо, Сбербанк проводить переговори з партнерами та НБУ про вихід з українського ринку.

Коментарі
Додати коментар