До новин

Продаж заставних активів НБУ із залученням міжнародних майданчиків не відбувся

25 вересня, 2017
Продаж
Продаж заставних активів НБУ із залученням міжнародних майданчиків не відбувся

Торги з продажу пулів заставних активів НБУ із залученням ТОВ «Дебтекс Україна» та ТОВ «Фьост Файненшіал Нетворк Юкрейн» (у рамках реалізації спільного «пілотного проекту» НБУ та ФГВФО) не відбулися.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація з посиланням на прес-службу Фонду гарантування вкладів фізосіб.

За одним із пулів – з причини відсутності цінових пропозицій, оскільки на участь у торгах не зареєструвався жоден учасник. За другим пулом – у зв’язку з невідповідністю поданих цінових пропозицій затвердженим умовам продажу: подані цінові пропозиції були нижчі початкової ціни реалізації.

Нагадаємо, на вимогу Фонду гарантування, задля дотримання його нормативно-правових актів, початкова ціна не могла бути нижчою оціночної вартості активів, включених до складу пулів.

Як відомо, у рамках «пілотного проекту», на продаж було виставлено два пули – права вимоги за кредитами неплатоспроможних банків, що перебувають у заставі НБУ, загальна заборгованість за якими складає понад 13 млрд грн. До реалізації були залучені дві компанії ТОВ «Дебтекс Україна» (дочірня компанія DebtX) та ТОВ «Фьост Файненшіал Нетворк Юкрейн» (дочірня компанія FFN).

У відкритих «кімнатах даних» документацію по пулах вивчало понад 15 компаній, половина з яких – представники іноземних інвестиційних фондів, які займаються купівлею непрацюючих кредитів в Європі, Азії та США.

«Подальша стратегія продажу активів, з яких було сформовано пули, буде визначатися Фондом спільно з НБУ. Як забезпечений кредитор Національний банк погоджує спосіб та місце реалізації активів, що перебувають у нього в заставі», - додали у прес-службі.

Як повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, «ProZorro.Продажі» запускає голландські аукціони з продажу активів банків, термін ліквідації яких закінчується.

Коментарі
Додати коментар